Tarihe Mâl Olmuş ve Ünlü Şahsiyetlerin Biyografileri

KimdirKimdir.com

İlker Ayrık Kimdir
İlker Ayrık Kimdir

İlker Ayrık (d. 16 Ekim 1979, Balıkesir), Türk aktör, sunucu ve yönetmen.

Eğitimi
İlker Ayrık, Arnavut kökenli Vehbi Bey ile Makedon kökenli Mukaddes Hanım’ın üç çocuğundan en küçüğü olarak 16 Ekim 1979’da Balıkesir’de dünyaya geldi. Bir ağabeyi ve bir ablası olan Ayrık, babasını 9 yaşındayken kaybetti. İlk, orta ve liseyi Balıkesir’de okudu. Balıkesir Lisesi’nde son sınıfta okul tiyatrosuna giren Ayrık, tiyatrocu olmak İstanbul’a gitti ve iki yıl kursiyerlik yapacağı Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde kurslara başladı (1997). Ardından gittiği Müjdat Gezen Sanat Merkezi tiyatro bölümünden mezun oldu (2003).

Kariyeri
2000 yılından itibaren tiyatrolarda yer almasının dışında reklam, dizi ve sinema filmlerinde roller aldı.

Tiyatrocu arkadaşı Aykut Taşkın ile birlikte Pervasız Tiyatro adlı bir tiyatro kuran (2005) Ayrık, 2008’de Kent Oyuncuları’na katıldı.

İlk Tv dizisi deneyimini konuk oyuncu olarak yer aldığı Tatlı Hayat (2001) adlı dizide yaşadı. 2009 yılında Geniş Aile dizisindeki Mürsel rolü ile yıldızı parladı. TRT’nin dizisi Seksenler‘deki (2012-2017) Çağatay karakteriyle tüm Türkiye’de tanındı. Aynı dönemde Kanal D’de yayınlanan Ben Bilmem Eşim Bilir (2012- 2015) adlı yarışma programını sundu.

Kıvanç Tatlıtuğ ile birkaç defa Akbank reklâmında yer aldı. Birçok sinema filminde yer alan Ayrık’ın bu alanda en ünlü olduğu film, serisi çekilen Çakallarla Dans adlı filmidir.

İlker Ayrık 2015 yılında kurduğu Pervasız Yapım’la 10 Numara 5 Yıldız adlı programı ve Yapışık Kardeşler gibi sinema filmlerine imza attı.

Ayrık,
Fox Tv ekranlarında yaptığı Saatli İlker Ayrık Takvimi (2017) programından sonra aynı kanalda Yaparsın Aşkım adlı yarışmayı sunmaktadır.

Özel yaşamı
İlker Ayrık, 2009 yılında Sanem Ayrık ile evlendi. Ferit (d.15 Nisan 2013) ve Ömer (d. 15 Eylül 2016) adlarında iki erkek çocuk babasıdır. Ayrık Fenerbahçe taraftarıdır.

Filmografisi

  • Çakallarla Dans 4 – 2016 – Servet
  • Yapışık Kardeşler – 2015 – Selim
  • Çakallarla Dans 3 – 2014 – Servet
  • Kedi Özledi – 2013 – Kadir
  • Çakallarla Dans 2: Hastasıyız Dede – 2013 – Servet
  • Seksenler – 2012 – Çağatay
  • Çakallarla Dans – 2010 – Servet
  • Memlekette Demokrasi Var – 2010 – Uzatmalı Sıtkı
  • Haneler – 2009 – Konuk oyuncu
  • Ramazan Güzeldir – 2009 – Davulcu
  • Geniş Aile – 2009-2011 – Mürsel
  • A.R.O.G – 2008 – Esnaf
  • Cesaretin Var mı Aşka – 2008 – Hüsnü
  • Babam Adam Olacak – 2008 – Ayhan
  • Gökten Üç Elma Düştü – 2008
  • Çocuk (film) – 2007 – Oktay
  • Başımın Belası – 2007 – Cengiz
  • Kuzey Rüzgârı – 2007 – Atilla
  • Son Osmanlı Yandım Ali – 2006 – Yorgo
  • Gizli Patron – 2006
  • Karınca Yuvası – 2006 – Mazlum
  • Kadın Her Zaman Haklıdır – 2005
  • Kısmet – 2005 – Şenay
  • Müjgân Bey – 2004 – Tekin
  • Omuz Omuza – 2004 – Tufan Türe
  • Kasabanın İncisi – 2003 – Gökhan
  • Aslı ile Kerem – 2002 – Cem
  • 7 numara – 2002 – Yankesici (bölüm 62)
  • Tatlı Hayat – 2001 – Yavuz (Konuk Oyuncu)

Sunuculuk yaptığı programlar

  • Ben Bilmem Eşim Bilir (2012- 2015)
  • Çarkıfelek (2014)
  • Bir Sıfır (2015)
  • İlker Ayrık’la Bir Sıfır (2015)
  • Var Mısınız Yok Musunuz (2016)
  • Yaparsın Aşkım (2017)

Reklam Alanı

Biyografi Detayları
  • Burç: -
  • Meslek: -
  • Doğum Tarihi: -
  • Ölüm Tarihi: -
  • Doğum Yeri: -
  • Ölüm Yeri: -
  • Ekleyen: admin
  • Tarih: 19/12/2017
  • Kategori: Oyuncu,Sunucu,Yönetmen
  • Görüntülenme: 374

Reklam Alanı

© Kimdir
%d blogcu bunu beğendi: